HTML

Németország, Wernigerode

Félévnek induló, de 1 évesre kihúzúdó németországi Erasmus tanulmányaimról lehet itt olvasni. Az iskola - a Hocschule Harz - melyben tanulok, a Harz hegység lábánál fekvő Wernigerode nevezetű településen található, ha valaki keresi.

Friss topikok

Linkblog

Márc. 29. - Nap fényponja, a Dóm

DeathZombie 2008.04.12. 20:19

 

Hétvége lévén nem volt németoktatás, így két órával később kellett kelni, de sajna a késői hazaérkezés és lefekvés miatt a változatosság kedvéért ugyancsak 6 órát sikerült aludnom. Mikor megérkeztünk a piactérre meg is bántam, hogy felkeltem, 1 órás városnézés következett egy túravezetővel.
















 

Nem baj, legalább most volt alkalmam párat fényképezni a mobilommal, amiről a tegnapi nap áramhiány miatt lemaradtam. Déltől másfél órás szabadidő következett, melyet evéssel töltöttünk. Kinéztünk egy jó kis pizzériát, ahol az árak sem voltak tragikusak, 8 euróból itallal együtt kijött a nálunk is megszokott 28 centis pizza. A buszállomáson 10 percet kellett várnunk a Halberstadba tartó buszra, melyet kicsit más formában képzeltem volna el. Ugyanis egy mikrobusz jött, csakhogy mi voltunk 20an, meg még rajtunk kívül is 3-4 utas. Végül azért feltudtunk préselődni, csakhogy gyakorlatilag állóhely nem lévén a lépcsőn voltunk kénytelenek ülni. A másik poén az út ideje volt, közel egy óra, ami azért érdekes egy 22 km-re lévő településbe, de sajna úgyfest itt is azt követi a busztársaság mint Wernigerodéban, hogy nem egyenesen tart a cél állomása fele, hanem ami útba esik, oda bekanyarodik. ( Bár a legjobb, akkor is a 4-es számú járat Wernigerodéban, ami egész nap bemegy az ipartelepre, ami egy 7 perces kitérő. A probléma ezzel csak az, hogy gyakorlatilag kivétel nélkül se fel se leszálló nincs. Gondolom itt is úgy van, mint nálunk, hogy naponta 3X van műszakváltás, és akkor van sok utas, de akkor a többi időszakban minek megy be a busz ? )  



Halberstadban első célállomásunk, és egyben utolsó is, a rettentően izgalmas Dóm volt, ahol szintén 1 órás beszéd következett egy turistavezetővel, ráadásul még hideg is volt. Utána még épp arra volt idő, a busz visszaindulása előtt, hogy beszaladjunk a boltba, ahol kiderült, Németországban is lehet olcsón sört venni ( 30 centért ). Visszafele is „mákunk” volt, megint kicsinyített busz jött. De most volt elég hely, mert utas nem volt még rajtunk kívül. Nem úgy egy megállóval később, amikor pár fiatal emberke szállt fel, akik kicsit megdöbbentek a teljesen telített busztól.

Este ismét buli volt, ezúttal Michi lakásán, ahol így elég sok ingyen sörben volt része az embereknek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wernigerode.blog.hu/api/trackback/id/tr20422927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lui119 2008.04.15. 17:30:41

mért nem mentetek vonattal, úgy csak 18 perc lett volna
süti beállítások módosítása