HTML

Németország, Wernigerode

Félévnek induló, de 1 évesre kihúzúdó németországi Erasmus tanulmányaimról lehet itt olvasni. Az iskola - a Hocschule Harz - melyben tanulok, a Harz hegység lábánál fekvő Wernigerode nevezetű településen található, ha valaki keresi.

Friss topikok

Linkblog

Május 14. ( szerda ) - Csehország

DeathZombie 2008.05.21. 19:13

Reggeli kissé elhúzodó eredménye, hogy a későbbi busszal sikerült mennem, de így is odaértem éppen fél9-re ahol már mindenki ott volt. Már a buszon kezdődött az ivászat, minek eredményeképp másfél óránként áltunk meg egy autópálya melletti parkolóban, ahol aztán lehetett wc-re menni. Végül 2 fele átléptük a határt, amiből már csak a határállomás bodék voltak, megállnunk természetesen nem kellett. ( Schengen rulez ). Negyed órával később megérkeztünk Cheb-re ( németül : EGER !! ) A városról sok mindent ellehet mondani, csak azt nem, hogy szép, elegáns. Szóval elég lepukkant volt, amolyan kelet-magyarországi, de volt tán kis csehszlovákos hangulata is. Hotelünk sem csillogott, melynek külön szépsége volt, hogy a házam egy építkezésre nézett. Mondjuk a hotel mások oldala meg a sétálóutcára, de ez engem nem érintett. 3 fele városnézésre indultunk, ahol gyorsan elkapott minket egy 20 perces felhőszakadás szerű zivatar, idén még úgysem hallottam égdörgést. Aztán az egyik suliba vettük az utat, ahol csatlakozott hozzánk a HS HARZ ismerőse, egy cseh emberke a Plzen-i partnersuliból. Este átvonultunk egy szomszédos településre, ami már sokkal szebb volt, ott vacsiztunk meg aztán. Én hülye meg Euroval fizettem, ami nagyjából fél Euro ráfizetést jelentett, nem baj borravalót így külön nem kaptak, de azt megállapítottam, hogy 1 € nem ér 25 koronát az éttermekben, pedig bankokban elvben annyit ér. A 25-ös árfolyamból kifolyólag kijön az az érdekes dolog, hogy 1 korona 10 Ft, így nekem mindig csak a tizedesvesszőt kellett áttenem. Máskérdés, hogy az utólagos költségszámolásomnál már Euroban számoltam, minthogy számomra most az az érdekes, meg már amúgy is kialakult azért egy ártudatosságom Euroban is.

Este a hotel 2. emeleti folyosólyán jöttünk össze, ott volt kis szogatás, megjelent Wiese is, a kísérő tanár, aki jókedvűen iszogatott velünk a neki felajánlott sörökből. Éjfél fele jött az ötlet, hogy menjünk valahova, azonban minden zárva volt, vagy csak nem volt megfelelők, így a cseh emberek egy kis ébresztésben részesültek azokon a helyeken, amerre jártunk. Rendőrautót párat láttunk, vagy rendesek voltak, vagy nem mertek megállni, bár a 30 ember kelltette hangzavar ellenére, nemigen tűntünk, meg nem is igen voltunk agresszívak, tehát lehet tényleg csak normálisak voltak.

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://wernigerode.blog.hu/api/trackback/id/tr27481091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cleaning supplies in spanish 2017.11.07. 20:16:44

Acai Puree Nutrition - desczenbpirud on blog.hu

Trackback: cleaning authority prices 2017.10.07. 12:34:08

Acai Recipes Sambazon - ammagasoft on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása