HTML

Németország, Wernigerode

Félévnek induló, de 1 évesre kihúzúdó németországi Erasmus tanulmányaimról lehet itt olvasni. Az iskola - a Hocschule Harz - melyben tanulok, a Harz hegység lábánál fekvő Wernigerode nevezetű településen található, ha valaki keresi.

Friss topikok

Linkblog

Május 9. ( péntek ) - Oroszok

DeathZombie 2008.05.13. 23:41

Felkeltem, betekertem az 1 darab órámra, a Tourismusmanagement-re. Utána volt tervben röplabda fél12-től. Ondrej megérkezett a Franktól szerzett bicajjal, melyet ingyen vett kölcsön a hétvégére, minthogy már közelebb volt az összeeséshez, mint az egyben maradáshoz. Ezt akarta még korábban 15 Euroért rám sózni Frank. Megérkeztek néhányan, mint Anja, Francy, Ailee, ekkor napozás következett, én meg napszemüveg nélkül a fehér plédek miatt nagyjából semmit nem láttam. Mindegy 1 óra elteltével elmentünk ebédelni, ahol valami egész finom édesség volt az egyik menü, mindösze 1,5 Euroért. Délutáni bicajozásunk egyik fő eredménye volt, hogy a csokigyár melletti boltban, a húsvéti termékekből 1-et vesz 2-őt kap akció volt, így két és fél kiló mindenféle ízesétésű csokitojást vettem kevesebb mint 5 Euroért, megoldva ezzel a közeljövő csokihiányát. Este 9 fele Fabian nézett be hozzánk, jelezve, hogy grill-party van a suli mellett, induljunk máris. Nekem még kellett akkor fél óra, és minthogy Ondrje is jött, akinek szintén még kellett kis idő, így Fabian-t előre engedtük, mi meg 40 perccel később indultunk volna el, mikor kiderült Ondrej bicajon egyik oldalt sem működik a lámpa. Jött a B terv, Hege bicaja, aki viszont most hazautazott Norvégiába, de szerencsénk volt, Péternél volt a bicaj kulcsa, így megoldódott a probléma. Máskérdés, hogy azon a bicajon is csak elől volt lámpa, valamint a dinamo miatt hangosabb volt a bicaj, mint egy autó. Fél 11 fele megérkeztünk, mikor döbbenten vettük észre, hogy az 1 órája még majdnem telljesen józan Fabian, már elég távol van ettől az állapottól. A grillezésnek megintcsak a végére érkeztünk, olyannyira, hogy tüzet, és ételt már nem láttunk, na mindegy, úgyse ez a lényeg. Sikeresen összetalálkoztunk az orosz régióval, köztük két Globalisierungra bejáró csajjal is, hol az egyikről kiderült, hogy a 6. félévet Magyarországon, egy Székesehérvár nevezetű településen fogja tölteni, az ottani főiskolán, mely a Kodolányi. De itt volt még az a csaj is, aki tegnap a táblánál volt kint, tehát nem csak én vagyok nem német azon az órán. Bár ők már 5. félévüket, avagy 3. félévüket töltik itt, ennél fogva kitűnően beszélik a német nyelvet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wernigerode.blog.hu/api/trackback/id/tr3467353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása